Wanneer moet ik mijn scherm laten vervangen?

Het scherm van uw telefoon of tablet kan beschadigd raken door verschillende oorzaken, zoals vallen, stoten of krassen. Hieronder volgen enkele tekenen dat het tijd is om het scherm van uw telefoon of tablet te laten vervangen:

 1. Gebarsten scherm: Als het scherm van uw telefoon of tablet gebarsten is, kan dit een teken zijn dat het tijd is om het scherm te vervangen. Gebarsten schermen kunnen niet alleen lelijk zijn, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn, aangezien de glassplinters schade kunnen veroorzaken aan uw vingers.

 2. Dode pixels: Dode pixels zijn kleine punten op het scherm die niet langer licht geven en eruitzien als zwarte stippen. Als uw scherm veel dode pixels heeft, kan het tijd zijn om het scherm te vervangen, aangezien dit het gebruik van uw telefoon of tablet kan bemoeilijken.

 3. Vlekken of verkleuringen: Als uw scherm vlekken of verkleuringen vertoont, kan dit een teken zijn van een beschadigd scherm. Dit kan worden veroorzaakt door blootstelling aan vocht, temperatuurschommelingen of andere schade.

 4. Slechte responsiviteit: Als het scherm van uw telefoon of tablet niet goed reageert op uw aanrakingen of als u merkt dat er vertragingen zijn in de responsiviteit, kan dit een teken zijn van een beschadigd scherm dat vervangen moet worden.

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om het scherm van uw telefoon of tablet te laten vervangen.

Wanneer is mijn batterij toe aan vervanging?

De levensduur van de batterij van een telefoon of tablet is niet oneindig en na verloop van tijd zal deze slijten en minder efficiënt worden. Hieronder volgen enkele tekenen dat het tijd is om de batterij van uw telefoon of tablet te vervangen:

 1. Verminderde batterijduur: Als de batterij van uw telefoon of tablet veel sneller leegloopt dan voorheen, kan dit een teken zijn dat de batterij aan vervanging toe is. Dit kan vooral het geval zijn als uw apparaat nog maar een paar uur meegaat voordat het moet worden opgeladen.

 2. Vertraagde prestaties: Als uw apparaat langzamer werkt dan normaal, kan dit een teken zijn van een versleten batterij. Dit komt doordat de batterij niet genoeg stroom levert om het apparaat op volle kracht te laten werken.

 3. Opgezwollen batterij: Een opgezwollen batterij kan leiden tot vervorming van het apparaat en kan zelfs gevaarlijk zijn. Als u merkt dat de achterkant van uw telefoon of tablet bol staat of als u rare geluiden hoort wanneer u erop drukt, kan dit een teken zijn van een opgezwollen batterij die zo snel mogelijk moet worden vervangen.

 4. Oververhitting: Als uw apparaat heet wordt tijdens het opladen of tijdens het gebruik, kan dit een teken zijn van een slechte batterij. Dit komt doordat een slechte batterij meer warmte produceert dan een goede batterij.

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om de batterij van uw telefoon of tablet te laten vervangen.

Geen geluid uit oorspeaker

Als uw telefoon of tablet problemen heeft met de oorspeaker, kan dit vervelend zijn en ervoor zorgen dat u gesprekken niet goed kunt horen of voeren. Hieronder volgen enkele tekenen dat het tijd is om de oorspeaker van uw telefoon of tablet te laten vervangen:

 1. Geen geluid: Als u geen geluid hoort bij het afspelen van media of bij het voeren van telefoongesprekken, kan dit een teken zijn van een defecte oorspeaker. Dit kan worden veroorzaakt door een losse verbinding of door slijtage van de speaker.

 2. Verstoringen in het geluid: Als u vreemde geluiden hoort tijdens het afspelen van media of bij het voeren van telefoongesprekken, kan dit ook een teken zijn van een defecte oorspeaker. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door vuil of stof dat zich heeft opgehoopt in de speaker.

 3. Verlaagd volume: Als het geluid uit de oorspeaker van uw telefoon of tablet zwakker is dan normaal, kan dit een teken zijn dat de speaker aan vervanging toe is. Dit kan worden veroorzaakt door slijtage van de speaker of door beschadiging door vocht.

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om de oorspeaker van uw telefoon of tablet te laten vervangen.

Verouderde telefoon of tablet

Wanneer u een oudere telefoon of tablet gebruikt, kan het gebeuren dat de software niet meer wordt ondersteund. Dit betekent dat er geen updates of upgrades meer beschikbaar zijn voor de software, waardoor uw apparaat niet meer goed functioneert. Hieronder volgen enkele tekenen dat uw telefoon of tablet mogelijk verouderde software heeft:

 1. Traagheid: Als uw telefoon of tablet trager reageert dan normaal, kan dit een teken zijn van verouderde software. Nieuwe apps of functies vereisen vaak de nieuwste versie van de software en oudere versies kunnen hierdoor traag of zelfs onbruikbaar worden.

 2. Beveiligingsproblemen: Oudere softwareversies zijn kwetsbaarder voor beveiligingsproblemen en malware. Dit kan leiden tot het verlies van persoonlijke informatie of financiële gegevens.

 3. Oude apps: Sommige apps zullen niet langer werken op verouderde softwareversies. Dit betekent dat u geen toegang meer heeft tot bepaalde functies of services.

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om te overwegen om uw telefoon of tablet bij te werken of te upgraden naar een nieuwere versie. Dit kan betekenen dat u een nieuw apparaat moet kopen, maar vaak is het ook mogelijk om de software van uw huidige apparaat bij te werken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat verouderde software niet alleen invloed heeft op de prestaties van uw apparaat, maar ook op de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Het is daarom belangrijk om uw apparaat bij te werken of te upgraden zodra er nieuwe software beschikbaar is.

Kwaliteit onderdelen

Origineel
Origineel onderdeel geleverd direct van de fabrikant. Wij bestellen het dus bij de fabrikant en leveren het 1 op 1 aan je door.

Service pack
Origineel onderdeel geleverd direct van de fabrikant in fabrieksverpakking. Wij bestellen het dus bij de fabrikant en laten de originele verpakking om het onderdeel.

Nieuw
Nieuw onderdeel, niet direct geleverd vanuit de fabrikant, kan ook uit een gedemonteerd apparaat komen. De onderdelen kunnen overal vandaan komen, maar we kunnen niet bewijzen dat het origineel is.

Refurbished
Het onderdeel heeft een origineel display, maar is met een compatibel glas geassembleerd. Dit zijn dus eigenlijk gebruikte onderdelen die ‘nieuw’ zijn gemaakt.

OEM
Original Equipment Manufacturer, maar herkomst is niet te verklaren. Dit zijn vaak onderdelen van toeleveranciers van de grote fabrikanten.

Compatibele
Onderdeel is compatibel en heeft niets met origineel te maken. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit op compatibel niveau. De foutmarge ligt het hoogst in vergelijking met andere kwaliteiten die bij ons te koop zijn.

Heeft u vragen? neem contact met ons op > Klik hier

6 Maanden garantie

Op de door Telefoon reparatie Uitgeest uitgevoerde reparaties zit 6 maanden garantie, mocht er problemen zijn met het vervangende onderdeel, kunt u langs komen en lossen wij dit weer kosteloos voor u op.

Toch liever een toestel met 2 jaar garantie? bekijk onze Refurbished iPhone of 14 days toestellen! > Klik hier

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Wanneer u uw apparaat ter reparatie aanbiedt, is het begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw gegevens. Bij een professioneel reparatiebedrijf worden uw gegevens echter met de grootste zorg behandeld en beveiligd.

Hieronder volgen enkele maatregelen die worden genomen om uw gegevens veilig te houden tijdens een reparatie:

 1. Wachtwoorden: Alle wachtwoorden en vergrendelingen worden gerespecteerd en niet uitgeschakeld, tenzij dit nodig is voor de reparatie.

 2. Back-ups: Het maken van back-ups van uw gegevens voorafgaand aan de reparatie is altijd een veilige keuze. Dit geeft u de gemoedsrust dat uw gegevens veilig zijn, zelfs als er iets misgaat tijdens de reparatie.

 3. Beveiliging: Alle apparaten worden opgeslagen in een beveiligde omgeving waar onbevoegde personen geen toegang hebben. Bovendien worden gegevens tijdens de reparatie alleen geopend door bevoegde technici en worden deze niet gedeeld met derden.

 4. Verwijdering van gegevens: Als het nodig is om gegevens van het apparaat te verwijderen, wordt dit altijd gedaan volgens de wettelijke richtlijnen en met de grootste zorg.

 5. Klantcommunicatie: Tijdens het reparatieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van uw apparaat en eventuele problemen die tijdens de reparatie zijn ontdekt.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over de veiligheid van uw gegevens, kunt u altijd vragen stellen aan het reparatiebedrijf over de maatregelen die zij nemen om uw gegevens veilig te houden.

Hoelang duurt de reparatie?

Als u een kleine reparatie aan uw apparaat heeft en geen tijd heeft om het apparaat voor langere tijd te missen, is het soms mogelijk om te wachten terwijl de reparatie wordt uitgevoerd. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden als u ervoor kiest om te wachten op uw reparatie:

 1. Soort reparatie: Niet alle reparaties kunnen ter plaatse worden uitgevoerd. Kleine reparaties zoals het vervangen van een scherm of batterij kunnen meestal wel ter plaatse worden uitgevoerd. Maar bij complexe reparaties, zoals het repareren van moederbord of het oplossen van softwareproblemen, kan het langer duren om het probleem op te lossen.

 2. Beschikbaarheid van onderdelen: Als de onderdelen voor de reparatie niet op voorraad zijn, kan het enige tijd duren voordat deze beschikbaar zijn. In sommige gevallen kan dit betekenen dat u niet kunt wachten op de reparatie.

 3. Wachttijd: Als u ervoor kiest om te wachten op uw reparatie, moet u mogelijk enige tijd doorbrengen in de winkel. Afhankelijk van de drukte kan dit variëren van enkele minuten tot enkele uren.

Als u ervoor kiest om te wachten op uw reparatie, is het belangrijk om te weten dat het proces langer kan duren dan wanneer u het apparaat zou achterlaten voor reparatie.